Dynamisch verkeersmanagement A6

Geschreven op:07-01-2020

Dynamisch verkeersmanagement A6

Voor de verbreding van de A6 zijn wij verantwoordelijk voor de dynamische verkeersmanagementsystemen (DVM-systemen). We hebben het gedetailleerde ontwerp voor het snelwegbeheersysteem, de verkeersregelinstallaties, de verlichting, de dynamische route-informatiepanelen (DRIP), het netwerk, het busstation en de energiedistributie gemaakt. Om het wegen en openbare vervoer netwerk goed op elkaar te laten aansluiten, werkten we nauw samen met Rijkswaterstaat, gemeente Almere en provincie Flevoland.

We hebben een groot deel van de verkeersoplossingen gemoderniseerd en uitgebreid. Op de op- en afritten zijn alle verkeersregelinstallaties vervangen, in de meeste gevallen door een iVRI. Ook het gladheidmeldsysteem (GMS) en snelwegsignaleringsysteem zijn vervangen, net als de dynamische route informatie systemen (DRIS).

“De samenwerking met Dynniq verliep erg open en eerlijk. Doordat Dynniq bij het kernteam was aangesloten en altijd aanwezig was, wisten zij precies wat er speelden en hadden we intensief contact over de werkzaamheden. Dit intensieve contact werkte erg prettig en zorgde voor wederzijds vertrouwen. Met deze manier van werken hebben we een goede basis weggezet voor toekomstige samenwerkingen.” – Armand Ellsworth, Projectdirecteur Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten BV

Verlichtingsinstallatie en energiedistributie

De complete verlichtingsinstallatie is vervangen en uitgevoerd met een draadloos bewakingssysteem per lichtmast, waarin de werking per lichtmast is te zien. Dankzij dit systeem is het niet meer nodig om fysiek te controleren of een lichtmast naar behoren werkt. In het beheersysteem is precies te zien of én waarom een lichtmast niet meer werkt. Vervolgens kan sneller en efficiënter onderhoud uitgevoerd worden.

Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de energiedistributie. We hebben een nieuw en uitgebreider glasvezelnetwerk aangelegd voor de communicatie tussen de systemen. In totaal is ruim 100 km aan bekabeling vernieuwd.

De ontwerp- en realisatiefase zijn afgerond. De komende 20 jaar blijven we verantwoordelijk voor het onderhoud van alle systemen die we tijdens de verbreding hebben vervangen of aangelegd.

A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost (Oostvaarders)

In juli 2019, een jaar eerder dan gepland, is de nieuwe verbrede A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost (Oostvaarders) opengesteld voor het verkeer. De verbrede A6 heeft vier rijstroken per rijrichting. Hierdoor is de doorstroming verbeterd en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook is in samenwerking met omgevingspartijen de leefbaarheid vergroot. Zo is de A6 ter hoogte van het Weerwatergebied zes meter verlaagd en zijn de op- en afritten Almere Haven verder uit elkaar gelegd zodat er ruimte is ontstaan voor toekomstige gebiedsontwikkeling van de gemeente Almere. Met de aanleg van een zonnepanelenveld in knooppunt Almere wordt energie opgewekt voor onder andere de led verlichting, matrixborden en de verkeerslichten. De verbreding van de A6 Almere Havendreef – Almere Buiten-Oost (Oostvaarders) maakt deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *