Dynniq Mobility wordt SWARCO

Geschreven op:28-03-2022

Rebranding Dynniq Mobility bedrijven van start

De ingezette fusie van Dynniq Mobility met SWARCO verloopt volgens plan en gaat de volgende fase in met de rebranding van de Dynniq Mobility bedrijven.

 

De fusie tussen SWARCO en Dynniq Mobility, twee bekende merken in de sector, heeft grote gevolgen voor de manier waarop we handelen en worden gezien als een wereldwijde speler in de ITS-industrie. Om zowel intern als extern een gemeenschappelijk gevoel neer te zetten, is besloten om zo snel mogelijk toe te werken naar een gezamenlijke SWARCO-organisatie met een eenduidige identiteit.

“We zijn vanaf het begin duidelijk geweest dat het onze intentie is om het overkoepelende merk SWARCO te promoten, zodat we hét leidende merk in de ITS-sector worden”, zegt SWARCO CEO Michael Schuch. “Door de kracht van ons sterke familiemerk te benutten, willen we onze identiteit en cultuur versterken en toegevoegde waarde bieden aan onze business partners. Door Dynniq Mobility samen te voegen met SWARCO kunnen we de gezamenlijke capaciteiten benutten, onderzoek en ontwikkeling intensiveren en tot de beste oplossingen komen op het gebied van stedelijk en interstedelijk mobiliteitsmanagement.”

De eerste veranderingen zijn al doorgevoerd: In Denemarken, Zweden en Finland zijn de medewerkers van Dynniq Mobility verhuisd naar gezamenlijke kantoren in de lokale SWARCO-vestigingen. In België en Kroatië zijn de juridische entiteiten van Dynniq omgedoopt tot SWARCO. De Dynniq Mobility bedrijven in Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk volgen in de loop van 2022.

Dynniq Mobility CEO Jan Vos ziet grote voordelen in de fusie. “Door de overname van Dynniq Mobility door SWARCO kan het bedrijf een buitengewoon scala aan producten aanbieden, zoals de toevoeging van Dynniq’s SCOOT aan het SWARCO MyCity platform, waarmee nieuwe ‘end-to-end’ oplossingen mogelijk worden voor nieuwe en bestaande klanten wereldwijd. Met een wereldwijde aanwezigheid en meer dan 200 R&D-deskundigen in huis, kunnen we inspelen op het snel veranderende landschap en innovatie in onze sector stimuleren. De grootste begunstigden van deze fusie zijn weggebruikers over de hele wereld. Onze geharmoniseerde aanwezigheid zal de invoering en het gebruik van ITS-oplossingen versnellen, waardoor het aantal verkeersdoden en de CO2-uitstoot daalt en de reiservaring in het algemeen verbetert.

Meer weten? Op de komende Intertraffic Amsterdam zijn we te vinden in hal 2 op de stand van SWARCO (02.222).