Dynniq vervangt openbare verlichting gemeente Venray

Geschreven op:12-11-2020

Dynniq heeft ruim 305 armaturen in gemeente Venray voorzien van slimme ledverlichting

In gemeente Venray is ruim 8,5 kilometer ledverlichting geplaatst. Dit levert de gemeente een energiebesparing van 55.000 kWh per jaar op. Dynniq heeft ruim 305 armaturen vervangen door slimme led units.

Om energie te besparen is de conventionele verlichting vervangen door slimme ledverlichting. Als onderdeel van het service- en onderhoudscontract met gemeente Venray heeft Dynniq deze werkzaamheden in een deelopdracht uitgevoerd. Daarnaast waren we verantwoordelijk voor het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden en het coördineren van de vervangings- en onderhoudswerkzaamheden. We hebben onder andere de verlichting op de Singels rond Venray en 8 rotondes vervangen. Het grootste gedeelte van de werkzaamheden hebben we zelf uitgevoerd. Bij sommige werkzaamheden werden we ondersteund door onderaannemers.

Verkeersdrukte

Om de armaturen te verwisselen voor slimme led units werken we met hoogwerkers. Om dit veilig te kunnen doen, moesten de werkzaamheden worden afgestemd op de verkeersdrukte. De buitensingels zijn de hoofdaders van Venray. Dagelijks komt hier veel verkeer langs. In overleg met de gemeente is een planning opgesteld en zijn bewoners geïnformeerd. Daarnaast zijn verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Lichtmasten vervangen

Naast het verwisselen van de armaturen is een tiental lichtmasten vervangen. Dit waren voornamelijk lichtmasten op rotondes. Op sommige lichtmasten waren verkeersborden bevestigd en op sommige rotondes kwam het ondergrondse energienetwerk niet overeen met de werktekeningen. Daarom hebben we deze werkzaamheden uitgevoerd met onderhoudsmedewerkers van de gemeente en netbeheerder Enexis. Zo hebben we de werkzaamheden snel, efficiënt en veilig uitgevoerd, zonder gevolgen voor het wegverkeer en het ondergrondse energienetwerk.

Duurzaam, energiebesparend areaal

Gemeente Venray beschikt nu over duurzame, energiezuinige openbare verlichting. Ledverlichting bespaart niet alleen energie, maar zorgt ook voor minder lichtvervuiling terwijl de straat goed en veilig verlicht is. Onze slimme ledverlichting draagt bovendien bij aan de verkeersveiligheid, sfeer en leefbaarheid van de stad. De lichtintensiteit kan op afstand worden afgestemd. Zo kan voor de juiste hoeveelheid licht op het juiste moment gezorgd worden.

Daarnaast heeft ledverlichting een langere levensduur dan conventionele lampen. Ledverlichting gaat zo’n 20 jaar mee en is minder storingsgevoelig. Dit is meteen terug te zien in een aanzienlijke afname van het aantal storingen. Hierdoor zullen onderhoudskosten voor de gemeente ook afnemen, net als de kans op storingen door waterschade of wisseling tussen zomer- en wintertijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *