Rijkswaterstaat gunt onderhoud bediening Maasobjecten

Geschreven op:14-01-2020

Rijkswaterstaat gunt onderhoud bediening Maasobjecten aan combinatie Mourik-Dynniq

Rijkswaterstaat heeft de uitvoering van het dagelijkse elektrotechnisch, werktuigbouwkundig en industrieel geautomatiseerd onderhoud voor bijna alle objecten in en langs de Maas gegund aan de Combinatie Mourik-Dynniq. Tot eind 2023 is de combinatie verantwoordelijk voor de uitvoering van het dagelijkse onderhoud.

Bijna alle vaarweg objecten in de Maas en de bediencentrale Maasbracht, van waaruit diverse sluizen, stuwen, beweegbare bruggen en pompgemalen worden bediend, behoren tot het onderhoudspakket. Dit zijn in totaal 113 objecten in een gebied van het Zuid-Limburgse Eijsden tot de brug Rijksweg A27 over de Bergse Maas bij Keizersveer, het Julianakanaal, Lateraalkanaal, Kanaal van Sint Andries en de Afgedamde Maas.

De contractperiode start met een transitiefase van 6 maanden waarin we het areaal eigen maken. Om kennis op te doen van de risico’s, inspecteren en beoordelen we samen met Mourik alle objecten. We houden conditiemetingen en voeren nulmetingen uit. Daarnaast verdiepen we ons in de impact van verschillende werkzaamheden op de gebruiker en omliggende stakeholders.

Correctief en preventief onderhoud

Vanaf 2 juni 2020 nemen we de werkzaamheden over van de huidige 3 onderhoudsaannemers en vanaf 7 januari 2021 van de onderhoudsaannemer van de industriële automatisering. We gaan correctief en preventief onderhoud uitvoeren om het risico op een storing zoveel mogelijk te verlagen, de beschikbaarheid te vergroten, de veiligheid te waarborgen en daarmee eventuele hinder voor de gebruiker tot een minimum te beperken. De onderhoudsprocessen richten we zo efficiënt mogelijk in om een storing zo snel mogelijk te verhelpen, bijvoorbeeld door onze onderhoudsprocessen volledig te digitaliseren. Ook zorgen we voor een kennisoverdracht tussen de verschillende disciplines, zodat we niet altijd meerdere mensen op een melding af hoeven te sturen.

Naast het werktuigbouwkundig, elektrotechnisch en industrieel geautomatiseerd onderhoud bestaan onze werkzaamheden onder andere uit softwarebeheer en cybersecurity onderhoud. We beschikken over een eigen cybersecurity team en maken deel uit van de cybersecurity werkgroep van Rijkswaterstaat.

Combinatie Mourik-Dynniq

De combinatie Mourik-Dynniq werkt al sinds 2012 in Zuid-Limburg samen. Hierdoor is een groot deel van het team al bekend met de omgeving en de meeste objecten. Sinds de onderbouwingsfase van de aanbesteding wordt met een vast team gewerkt. We kiezen bewust voor een duurzaam partnership met alle betrokken partijen. Door een nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat en omliggende stakeholders en het combineren van kennis gaan we voor een optimaal resultaat.

“De samenwerking tussen Dynniq en Mourik verloopt al jaren zeer prettig. Iedereen is betrokken en gaat klantgericht te werk met het beste resultaat voor ogen. De expertise van beide bedrijven en medewerkers is de ideale combinatie voor de werkzaamheden van dit contract. Komende tijd gaan we de samenwerking verder optimaliseren, zodat we echt als één bedrijf acteren en het werk gecentraliseerd uitvoeren.” – Ivo Thuijls, Projectmanager bij de Combinatie Mourik-Dynniq.

Best Value Aanpak

De combinatie Mourik-Dynniq heeft de opdracht gegund gekregen op basis van de Best Value Aanpak. Dit betekent dat is gekeken naar de meeste waarde voor de beste prijs. De combinatie blonk uit op prijs-kwaliteitverhouding en de samenwerking met elkaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *