SWARCO koopt Dynniq Mobility

Geschreven op:30-09-2021

Dynniq Mobility wordt onderdeel van de Oostenrijkse verkeerstechnologiegroep SWARCO

Vandaag kondigde SWARCO de koop van Dynniq Mobility aan. Wij zijn verheugd om deel te worden van dit technologiebedrijf, nog steeds in handen van de stichtende familie. Dit is een grote stap om onze positie in de ITS-industrie te versterken, aangezien we het innovatieproces kunnen versnellen door samen te werken. Dynniq Mobility was eerder eigendom van het private equity-fonds Egeria. Egeria kocht in 2015 Imtech Traffic & Infra op, waarna het bedrijf in een re-branding werd omgedoopt tot Dynniq.

 

Onze ITS-sector staat voor ingrijpende veranderingen, ten gevolge van een aantal wereldwijde trends zoals verstedelijking, zelfrijdende voertuigen, digitalisatie, kunstmatige intelligentie, om er een paar te noemen. Met de aankoop van Dynniq Mobility, een unieke partij met expertise op het gebied van ITS domeinen, biedt SWARCO een breder en beter schaalbaar productportfolio. Door de twee teams met domeinexperts samen te voegen, versnellen we onze R&D-roadmap en sturen daarmee actief op meer innovatie in ons vakgebied. Onze gedeelde en unieke installed base zal ons in staat stellen om ook gebieden te dekken die op dit moment nog onvoldoende bediend worden door SWARCO. Dit zal ons ongekend vermogen geven om innovaties op de markt te brengen en te garanderen dat we in de behoeftes van onze huidige en toekomstige klanten kunnen voorzien.

Mark Wetzels van Egeria deelt het volgende over de overname: “Tijdens ons evaluatieproces hebben wij SWARCO leren kennen als een familiebedrijf met 50 jaar ervaring in de verkeersindustrie. De Oostenrijkse groep heeft een uitstekende solvabiliteit en vormt daarmee een fantastisch nieuw thuis voor Dynniq Mobility, met veel potentieel voor gezamenlijke, duurzame groei. Egeria en de Raad van Commissarissen zijn erg trots op wat het Dynniq Mobility-team tot nu toe heeft bereikt, en we wensen hun een stralende toekomst onder het nieuwe SWARCO-bewind.”

De aankoop van Dynniq Mobility voegt grofweg 1.100 collega’s aan de SWARCO-groep toe, samen met ruim 200 miljoen euro aan omzet. “De integratie van Dynniq Mobility is voor ons een belangrijke stap om onze positie in de ITS-industrie te versterken,” zegt Michael Schuch, de woordvoerder van de raad van bestuur van SWARCO. “We zijn ervan overtuigd dat deze geslaagde combinatie ons zal helpen om onze R&D-roadmap te versnellen, zodat we om kunnen gaan met het snel veranderende landschap en een drijvende kracht voor innovatie in onze sector kunnen zijn. De twee bedrijven hebben een complementaire voetafdruk wat betreft portfolio, dienstenaanbod en marktpenetratie. De bedrijfsculturen en organisatiestructuur zijn ook zeer vergelijkbaar.”

Samen zullen SWARCO en Dynniq Mobility zich blijven toeleggen op het leveren van uitstekende geïntegreerde oplossingen en diensten aan hun klanten. De voornaamste begunstigden van deze overname zijn eigenlijk de weggebruikers over de hele wereld. Veilig, duurzaam en efficiënt reizen steunt steeds meer op innovatieve oplossingen en deskundige professionals. Door hun expertise te bundelen, zijn SWARCO en Dynniq Mobility in staat om ontwikkeling, invoering en gebruik van innovatieve ITS-oplossingen te versnellen. Daarmee verminderen we het aantal dodelijke ongevallen in het verkeer, beperken we de CO2-uitstoot, en verbeteren we de reiservaring van mensen wereldwijd.

“We kijken ernaar uit om ons aanbod en onze marktpositie uit te breiden, doordat we nu onderdeel vormen van de verkeerstechnologiegroep SWARCO,” zegt de CEO van Dynniq Mobility, Jan Vos. “Met onze langdurige domeinexpertise, onze innovatieve producten en onze unieke installed base in meerdere landen, bouwen we verder op en aan de sterke internationale aanwezigheid van SWARCO. Ik ben trots op alles wat we tot nu toe met elkaar hebben bereikt als Dynniq Mobility, en ik kijk uit naar ons toekomstig pad.”

Onze voornaamste focus op het moment is om de nieuwe, gezamenlijke, klantgerichte organisatie echt neer te zetten. We zullen te zijner tijd meer delen over welke stappen we gaan zetten om dit te bereiken, en wat dit voor ons allemaal zal betekenen.

Je kunt hier het volledige persbericht lezen

 

OVER SWARCO

SWARCO’s voornaamste streven is om de levenskwaliteit van mensen overal te verbeteren door hun reiservaring veiliger, sneller, makkelijker en duurzamer te maken. De Oostenrijkse groep heeft meer dan 50 jaar ervaring in deze sector, en heeft een breed aanbod van producten, systemen, diensten en turn-key oplossingen op het gebied van wegmarkering, stedelijk en interstedelijk verkeersmanagement, parkeren en openbaar vervoer. Coöperatieve systemen, communicatie tussen infrastructuur en voertuigen, e-mobility en geïntegreerde software-oplossingen voor een Smart City vormen een complementaire toevoeging op het toekomstgerichte portfolio van de groep. De 4.000 experts van de groep zien het als hun missie om samen met alle belanghebbenden in de verkeersindustrie de overgang van conventioneel verkeersmanagement naar value-added services, geschikt voor en gewenst door reizigers in het digitale tijdperk, vorm te geven. De producten, systemen en oplossingen van SWARCO dragen bij aan betere verkeersveiligheid en intelligenter verkeersmanagement in 80 landen, en genereren ruim 750 miljoen euro aan omzet.

www.swarco.com